Til kassen
Totalt: 0
Meny

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
Til kassen
Total: 0,-

Personvern

Du skal alltid føle deg trygg og ha tillit til oss. Vi håndterer personopplysningene dine med respekt og lar deg ha kontroll over dem.

Publisert 11.08.2020

Vi har gjort vårt beste for å forklare dette på en kortfattet og enkel måte. Hvis du ønsker mer informasjon eller har spørsmål, kan du ta kontakt med oss på kontakt@norskforstehjelp.no eller telefon +47 951 39 090.

Se også informasjon lenger ned på siden om cookies, statistikk, annonsering med mer.

Lovreguleringer og samtykke

Personopplysningsloven som også har i seg EUs personvernforordning (GDPR) setter de formelle rammene for hvilke personopplysninger Norsk Førstehjelp AS kan lagre og hvordan vi kan forvalte disse.

Dette gjelder for våre tjenester på internett. I tillegg gir lovverk som blant annet markedsføringsloven og regnskapsloven også retningslinjer for hvordan informasjon som kan knyttes til en person, skal behandles. Vår nettbutikk reguleres også av ehandelsloven.

Behandlingens formål

Personopplysninger benyttes av Norsk Førstehjelp til å administrere kundeforhold, til fakturering, bestillinger, ordrehåndtering, og i øvrige sammenhenger der vi må vite hvem vi har kontakt med.

Lagring og bruk av personopplysninger

Norsk Førstehjelp oppfyller de til enhver tid gjeldende reglene for oppdatering av reservasjoner mot reservasjonsregisteret i Brønnøysund. Har du reservert deg i dette registeret, vil vi ikke ta kontakt med deg, så fremt du ikke har støttet oss tidligere og vi anser dette som et aktivt kundeforhold. Du kan som kunde reservere deg mot elektronisk markedsføring, ta i så fall kontakt med oss.

Norsk Førstehjelp innhenter og lagrer personopplysninger gjennom våre nettjenester, bare i den utstrekning du er blitt underrettet om og har godkjent. På Min side presenterer vi informasjon om deg fra våre kundesystemer, og vi bruker navn og e-post i forbindelse med utsendelse av våre nyhetsbrev.

Norsk Førstehjelp sin e-handelsplattform er levert av Mystore.no AS, organisasjonsnummer 914 083 095, og data lagres i deres skytjenester hos Amazon Cloud Services (AWS) sitt datasenter i Irland.

I noen tilfeller lagres personopplysningene på servere hos underleverandører. I slike tilfeller vil du få konkret informasjon om det i tilknytning til den enkelte behandling.

Norsk Førstehjelp benytter kun personopplysninger til det som lovverket setter rammer for og det som vi på forhånd har informert deg om. Tilsvarende etter skriftlige samtykke.

Alle som har tilgang til personopplysninger har taushetsplikt, også etter at de har sluttet i Norsk Førstehjelp.

Utlevering av personopplysninger

Informasjon du sender fra deg, for eksempel via skjema på nettstedet, blir kun brukt i den sammenheng de er ment å brukes. Slike data vil bare videreformidles til tredjepart der det trengs for å tilby tjenesten eller er ledd i betalingsinnkreving eller regnskapsbehandling, eller dersom du har samtykket til dette. Vi vil ikke selge dine kundedata til andre.

Vi skal ikke selge, bytte eller på annen måte videreformidle informasjon av noen art om deg, til tredjepart uten at du har samtykket til dette.

Lagring av personopplysninger

Opplysningene lagres så lenge som det er nødvendig for å tilby tjenestene og administrere kundeforholdet, eller for å oppfylle lovpålagte plikter. Du kan som kunde reservere deg mot elektronisk markedsføring, ta i så fall kontakt med oss.

Innsyn i personopplysninger

Du kan henvende deg til oss og be om å få vite hva slags opplysninger Norsk Førstehjelp har om deg, hva opplysningene skal brukes til, og hvor de er innhentet fra. Dette gjelder så vel opplysninger i datasystemer og i papirarkiver.

Sletting av personopplysninger

Alle opplysninger som er innsamlet etter et skriftlig samtykke kan du når som helst få slettet. Ta kontakt med med oss på kontakt@norskforstehjelp.no eller telefon +47 951 39 090 om du har spørsmål om sletting.

Rett til retting av personopplysninger

Etter personopplysningslovens regler har du som kunde rett til innsyn i egne personopplysninger. Dersom opplysningene vi har om deg er feil, kan du kreve å få opplysningene rettet, supplert eller slettet.  

I utgangspunktet vil vi av eget tiltak rette mangelfulle eller feilaktige opplysninger. Men det er ikke alltid lett for den som behandler store mengder opplysninger å bli klar over at noe mangler eller er feil. Vi anbefaler derfor at alle bruker innsynsretten aktivt, og gir beskjed til avdelingen det gjelder om det er feil.

Din rett til dataportabilitet

Du har rett til å

  1. Få utlevert personopplysningene dine og å lagre disse på en privat enhet til videre og personlig bruk
  2. Flytte, kopiere eller overføre personopplysningene dine fra en virksomhet til en annen virksomhet

Sikring av personopplysningene

Vi har etter lovverket ansvar for å sørge for at personopplysningene er tilstrekkelig sikret.

Vi har blant annet etter prioriteringer fra risikoanalyser innført rutiner som skal gi den nødvendige sikkerhet.

Vi sikrer at kun de som har et tjenstlig behov får tilgang til opplysningene. Videre sikrer vi at opplysninger ikke kan endres eller slettes av andre enn de som er autorisert til å gjøre dette.

Vi revurderer våre rutiner periodisk slik at sikkerheten til enhver tid skal være så god som mulig. Dersom vi oppdager at en rutine ikke er fulgt, følges dette grundig opp.

 

Om nettbutikken

Om sikkerhet (SSL-kryptering), statistikk, annonser, cookies, Facebook, Facebook-annonser, rettigheter til innholdet og forbehold om feil i innholdet.

 

SSL-kryptering

Når du går inn på våre nettsider startes det automatisk en sikker sesjon (SSL-kryptert). Du kan kontrollere dette (at sidene er kryptert: se etter https) ved å klikke på hengelåsikonet som vises ved adressefeltet i din nettleser.

Norton Safe Web finner ingen problemer med dette området.

Statistikk

Norsk Førstehjelp AS bruker statistikkverktøyene Google Analytics og Siteimprove Analytics for å beregne brukertall og trafikk på våre nettsteder slik at vi kan utvikle og forbedre disse gjennom å forstå hvordan de brukes. IP-adresser anonymiseres før de oversendes til Google Analytics og Siteimprove Analytics, slik at de ikke kan knytte opplysninger til enkeltbrukere. Google Analytics og Siteimprove Analytics bruker begge cookies for å samle inn trafikkinformasjon i en anonymisert form. Informasjonen sier noe om hvordan besøkende bruker nettstedet, for eksempel:

  • antall sidevisninger
  • antall besøk
  • hvordan besøkende kom inn på nettstedet
  • informasjon om nettleser

Trafikkinformasjonen lagres hos Google Inc og hos Siteimprove. IP-adresser blir lagret i anonymisert form og kan derfor ikke spores tilbake til deg som bruker.

Vi har aktivert tilleggsfunksjonen "Demografi og interesserapporter" i Google Analytics. Du kan reservere deg mot dette ved å endre dine Google Annonseinnstillinger. Her kan du også oppdatere informasjonen om deg selv. Ved å bruke nettstedet godtar du at Google behandler opplysninger om deg på den måten og for det formålet som er beskrevet ovenfor.

Vi har også koblet enkelte av sidene våre til et annonsenettverk. Dette gir oss mulighet til å gi deg mer tilpasset reklame på nettsteder du besøker, også utenfor www.norskforstehjelp.no. Du er selvsagt fremdeles helt anonym, men vi kan forbedre budskapet i annonsene våre basert på at vi vet at du er en av mange som har besøkt oss tidligere.

Google Ads

Norsk Førstehjelp sine nettsteder bruker cookies fra Google for å kunne gi våre brukere/kunder relevant markedsføring og en god brukeropplevelse.

Cookies (Informasjonskapsler)

De fleste nettsteder i dag bruker cookies for å bedre brukeropplevelsen. En cookie er en tekstfil som, ved besøk på et nettsted, legges i din nettlesers minne. Norsk Førstehjelp sine nettsteder bruker cookies. Vi gjør dette for å forbedre brukeropplevelsen, for å ta vare på innstillinger når du logger inn på Min side, og vi samler inn besøksstatistikk via standard verktøy for dette, som vi benytter for å gjøre nettstedene våre bedre for deg som bruker. Ingen personopplysninger blir lagret eller hentet.

Ved å benytte nettjenester fra Norsk Førstehjelp samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser.

De fleste moderne nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk. Du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke aksepteres. Vi kan ikke garantere at nettstedet fungerer optimalt hvis du skrur av denne funksjonaliteten.

Det nye regelverket rundt elektronisk kommunikasjon bestemmer at alle besøkende på et nettsted skal ha tilgang til å lese hvilke cookies nettstedet bruker, samt hva de ulike cookies er brukt til.

Nyttige tips (fra nettvett.no)

Norsk Førstehjelp sine nettsteder benytter følgende cookies

ASP.NET_SessionId

Dette er en såkalt sesjonscookie som er nødvendig for at nettstedet skal fungere. Denne settes når en besøkende kommer inn på nettstedet, og slettes igjen med én gang brukeren lukker nettleseren.

.EPiServerLogin, EPiDPCKEY, .ASPXRoles

Brukes ved innlogging.

__epiXSRF

Brukes ved innlogging, og beskytter bruker mot såkalt "cross-site request forgery" (XSRF).

.EPiForm_BID

Brukes ved innsending av skjema.

.EPiForm_VisitorIdentifier

Gir bruker en unik ID som brukes ved innsending av skjema på norskforstehjelp.no.

EPiForm_{xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxx}:{xxxxx}

Brukes ved innsending av skjema (xxx viser til en unik ID).

Google Analytics
_utma
_utmb
_utmc
_utmz

Dette er tredjeparts-cookies fra Google Analytics. Disse brukes for å gi oss informasjon om hvordan nettstedet brukes (statistikk).

Google Ads

Dette er tredjeparts-cookies fra Google. Vi bruker Ads-funksjonen Konverteringssporing når noen bestiller f.eks. laster ned faktaark via våre nettsider. Dette gjøres for at vi skal vite hvor mange som kommer inn i vårt system via vårt nettsted og hvor mange som faktisk laster ned faktaarkene vi lager. Denne informasjonskapselen varer i 30 dager, og ingen personlig identifiserende informasjon blir samlet inn eller sporet.

Facebook Pixel

En Facebook Pixel sporer anonymt hvem som har besøkt nettsiden og hvilke sider de har besøkt. Denne sporingen benyttes for å kunne tilby relevant markedsføring i Facebooks kanaler. Kapselen varer i 180 dager, og ingen personlig identifiserende informasjon blir samlet inn eller sporet.

nmstat

Cookie fra Siteimprove som samler statistikk om bruk av nettstedet.

siteimproveses

Sesjonscookie fra Siteimprove som samler statistikk om bruk av nettstedet.

szcookiechoice

Sesjonscookie fra Siteimprove som inneholder informasjon om en bruker har godkjent eller avslått cookies.

_cfduid

Cookie fra Siteimprove sin driftsleverandør cloudflare.com.

Norsk Førstehjelp AS (nettbutikk)

Vi benytter oss også av tjenester levert av tredjepart:

Vipps
Hvis du betaler med Vipps i nettbutikken, vil ditt telefonnummer sendes til Vipps for videre identifikasjon.

Klarna
Hvis du betaler med Klarna i nettbutikken vil personlig informasjon som e-post, navn, adresse, personnummer deles med Klarna for kreditt.

Frakt
Vi sender pakker med Bring og PostNord, og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Kommunikasjon gjennom e-post og sms
Som kunde vil du kunne motta e-post og sms knyttet til ditt kundeforhold. Vi vil blant annet sende deg e-post/sms knyttet til ordrer du har lagt inn, sms med sporingsnummer, glemt passord, informasjon rundt din kundekonto, ol. Dette er definert som berettiget interesse, og vi ber ikke om samtykke til dette.

Facebook

For å kunne vise deg mest mulig relevante annonser tilbyr Facebook annonsering rettet mot brukere av ett nettsted. Facebook som en tredjepart kan bruke informasjonskapsler, web beacons og lignende teknologier for å samle inn eller motta informasjon fra nettstedet, og bruke denne informasjonen til å tilby statistikk og målrettede annonser.

Du kan når som helst slå av informasjonskapsler i din nettleser, og du kan også sørge for at Facebook ikke viser deg annonser basert dine nettvaner ved å melde deg ut her.

Les mer om Facebook sin bruk av cookies

Skjemaannonser

Dersom du har fylt ut en skjema-annonse på Facebook, vil din kontaktinformasjon kun benyttes til å ta kontakt på bakgrunn av det du har etterspurt informasjon om. Informasjonen vil ikke benyttes til annen markedsføring eller videresalg til tredjepart.

Mer om våre Facebook-sider

Våre sider på Facebook vår kan kun brukes på en ikke-kommersiell måte. Du er selv ansvarlig for at egne innlegg og kommentarer i er samsvar med retningslinjene under:

Opptre med respekt for andre, og hold deg til emnet. Det er ikke tillatt å skrive innlegg som inneholder reklame, forsøk på å selge produkter, verving til organisasjoner og lignende. Slike innlegg vil bli fjernet uten forvarsel.

Norsk Førstehjelp forbeholder seg retten til å fjerne kommentarer eller innhold som strider mot loven, eller er av rasistisk, seksuell eller voldelig karakter. Innlegg som inneholder injurierende karakteristikker av kjønn, rase, religion eller seksualitet vil også bli fjernet. Det samme gjelder for innlegg vi mener er i strid med våre grunnregler. Videre forbeholder vi oss retten til, uten forvarsel, å nekte brukere vi mener ikke overholder grunnreglene, adgang til å skrive nye innlegg på vår side. Vi tillater ikke innlegg som er trakasserende, bevisst sprer usannheter eller som på annen måte vil oppfattes som upassende. Søk å vise respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, hudfarge, etniske opprinnelse, nasjonalitet og livssyn.

Meld gjerne fra om du ser kommentarer du mener bryter med disse retningslinjene.

Innhold du selv legger ut på nettet:

Produktet du valgte er lagt i handlekurven